We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Op maandagavond 7 september vond bij MFC de Buun in Well een informatiebijeenkomst plaats van Wells Forum. 70 inwoners uit de dorpen Well, Wellerlooi, Aijen, Bergen en Nieuw Bergen lieten zich informeren over hoe ze deel kunnen nemen aan dit initiatief.
  Postcoderoosproject Well
 • NRC reist met haar serie 'Nieuwe Energie' langs nieuwe lokale projecten en plannen die laten zien hoe Nederland zich opmaakt voor een afscheid van fossiele energie. Deze week staat de serie in het teken van Gemeente Bergen, het programma VerduurSAMEN2030 en het project Energielandgoed Wells Meer.
  Artikel NRC Handelsblad Energielandgoed Wells Meer
 • Met het programma VerduurSAMEN2030 wil Gemeente Bergen in 2030 energieonafhankelijk zijn. Dit bereiken we door samen met inwoners en ondernemers stappen te zetten naar een duurzamer Bergen. Hoe gaan we deze ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn bereiken?
  Zonnepanelen
 • Dankzij het initiatief van Wells Forum wordt er een tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen opgericht. De energiecoöperatie heeft in eerste instantie het voornemen om circa 300 zonnepanelen te plaatsen op het dak van Garage van Wanroy in Well.
  Foto energiecoöperatie Well
 • De eerste editie staat in het teken van landelijke, provinciale en lokale subsidies en leningen voor het verduurzamen van jouw woning, bedrijf of omgeving. De nieuwsbrief is beschikbaar via deze link.
  Nieuws
 • De coronacrisis heeft gevolgen voor een groot gedeelte van onze samenleving. Gemeente Bergen wil voorkomen dat inwoners het verduurzamen van hun huis uitstellen en heeft daarom actie ondernomen.
  Subsidie
 • Gemeente Bergen vormt samen met de andere veertien gemeenten in Noord- en Midden Limburg, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis de RES-regio Noord- en Midden Limburg. Samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties maken we een Regionale Energie Strategie (RES).
  Energielandgoed Wells Meer
 • Het kabinet wil graag dat de bouw zoveel mogelijk doorgaat tijdens de coronacrisis. Hiervoor neemt het kabinet verschillende kortetermijnmaatregelen.
  Isoleren
 • Minister Wiebes heeft bekendgemaakt dat de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in 2021 wordt vervangen door een nieuwe subsidieregeling.
  Postcoderoosproject Afferden
 • Nu het coronavirus lijkt in te dammen, starten we weer met de woningscans. Met de woningscan krijgen inwoners kosteloos advies over de specifieke situatie van hun woning. 
  Isolatiemateriaal
 • Het Energiehuis gaat vanaf vrijdag 15 mei open op afspraak. Uiteraard houden we tijdens deze afspraken rekening met de actuele coronamaatregelen.
  Energiehuis Bergen (L)
 • Samen hebben we een belangrijke en mooie ambitie: een energieonafhankelijk Bergen in 2030. Om deze ambitie waar te maken, verdient jouw duurzame initiatief een impuls. Hiervoor hebben we een subsidieregeling opgesteld.