We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Deze gemeentelijke subsidieregeling zou op 1 april aanstaande aflopen. Er is veel gebruik gemaakt van deze regeling. Met deze reden is de VerduurSAMEN2030-impuls verlengd tot en met 31 december 2021. Met de VerduurSAMEN2030-impuls kun je subsidie aanvragen voor duurzame acties en energiebesparende maatregelen. 
 • De komende jaren willen we samen met de inwoners van gemeente Bergen het verschil maken. Het Rijk heeft ons een bedrag toegekend vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) van €258.000. Hiermee kunnen we een nieuwe stap zetten in het besparen van energie. Met deze bijdrage stimuleren we energiebesparende maatregelen in woningen en kunnen we acties opzetten om elkaar te inspireren en te motiveren.
 • Wist je dat 16 februari Green Energy Day is? Op deze dag hebben we alle groene energie die we dit jaar produceren in heel Nederland verbruikt.
 • In februari en/of maart worden er warmtescans uitgevoerd bij de koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en in Siebengewald. De gemeente Bergen wil hiermee haar inwoners ondersteunen bij het terugdringen van het energieverbruik in woningen. Zo wordt er samen met de inwoners een nieuwe stap gezet op weg naar een energieonafhankelijk gemeente Bergen in 2030.
  Warmtescan woning
 • Inwoners en organisaties in Noord- en Midden Limburg kunnen tot en met 23 februari reageren op de ontwerp RES 1.0
 • Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren en zakelijke gebruikers vanaf 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet.
  Dakisolatie aanbrengen
 • Deze week zijn de laatste energiebespaartassen thuisbezorgd. Heb jij ook een gratis energiebespaartas besteld, maar heb je deze nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via verduursamen2030@bergen.nl.
  Jas VerduurSAMEN2030
 • Gemeente Bergen heeft besloten de VerduurSAMEN2030-impuls te verlengen. Je kunt de subsidie nu aanvragen tot en met 31 maart 2021 óf tot het beschikbare budget op is.
  Subsidie
 • Wells Forum richtte in augustus de tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen op met het voornemen om zonnepanelen op het dak van garage Van Wanroy in Well te plaatsen. Door de massale belangstelling kan Wells Forum grote stappen zetten in het postcoderoosproject.
  Zonnepanelen
 • Inwoners van gemeente Bergen ontvingen begin november een voucher in hun brievenbus. Met deze voucher konden zij tot en met zondag 15 november een gratis energiebespaartas bestellen ter waarde van €50,-. De energiebespaartassen worden vanaf vandaag thuisbezorgd.
  Jas VerduurSAMEN2030
 • In verband met de kerstvakantie is het Energiehuis van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari gesloten. 
  Energiehuis Bergen (L)
 • VerduurSAMEN2030 heeft nieuwe flyers ontwikkeld voor in het Energiehuis. Deze flyers gaan over duurzaamheidsmaatregelen die inwoners kunnen uitvoeren in hun eigen woning. Grote en meer ingrijpende maatregelen komen aan bod, maar ook praktische en snel toepasbare tips.
  Flyers Energiehuis