De inhoud is geladen.

Fiscale regelingen

Fiscale regelingen voor ondernemers en verenigingen

Ben jij ondernemer of bestuurder van een vereniging of wil jij je bedrijf naar een duurzamer niveau tillen? Investeer in CO2-reductie, energiezuinige technieken of duurzame energie en maak gebruik van de fiscale regelingen!

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de EIA kun je maar liefst 45,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop jouw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Overheidsorganisaties, stichtingen of verenigingen kunnen ook gebruik maken van de EIA (mits zij vennootschapsbelasting betalen).

Direct naar meer informatie over de EIA-regeling

Milieu-investeringaftrek (MIA)

Met de milieu-investeringsaftrek kun je tot maximaal 36% van het investeringsbedrag aftrekken van je winst. Hoe hoog het percentage voor jou is, hangt af van de code waar het bedrijfsmiddel onder valt. De MIA komt bovenop de normale investeringsaftrek.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een milieu-investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam je afschrijft, bepaal je dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijf je wel regulier af. Door af te schrijven in het jaar waarin het jou het beste uitkomt, verminder je je fiscale winst. 

Overheidsorganisaties, stichtingen of verenigingen kunnen ook gebrui maken van de MIA en de Vamil (mits zij vennootschapsbelasting betalen).

Direct naar meer informatie over de MIA en VAMIL

Subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI)

Heb je een individuele onderneming in de industrie en wil je CO2-besparende maatregelen nemen, maar is de terugverdientijd meer dan 5 jaar? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van deze subsidieregeling. De werking van de maatregelen moet wel bewezen zijn.

Direct naar meer informatie over de VEKI

Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

Sportaccommodaties verbruiken veel energie. De energierekening is daarmee een stevige kostenpost. De BOSA geeft subsidie aan amateursportorganisaties voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaataanpassing en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10% aanvullende subsidie (30% totaal).

Direct naar meer informatie over de BOSA

Wellicht zijn de volgende regelingen ook interessant voor jou: