Collectieve inkoopactie

Ruud uit Well: 'Collectieve inkoop geeft net dat zetje!'

Maar liefst 187 woningeigenaren deden mee aan de gezamenlijke inkoopactie dit voorjaar. Gezien het succes herhalen we deze actie. Kon je in het voorjaar alleen inschrijven voor isolatiemaatregelen, ditmaal gaan we ook gezamenlijk zonnepanelen en warmtepompen inkopen. 

Hoe werkt deze actie?

Deze actie wordt georganiseerd door de gemeente Bergen in samenwerking met het bedrijf Sobolt Energieklus. Bovendien krijg je, als je gaat isoleren, een subsidie van de gemeente tot maximaal € 500,- per isolatiemaatregel. En dat bovenop de (eventuele) ISDE-subsidie! Meedoen is simpel:

 1.  Maak direct een afspraak via deze link.
 2. Het team van Sobolt Energieklus controleert de aanmelding.
 3. Je ontvangt onafhankelijk GRATIS advies aan huis en het gemeentelijke subsidiebedrag wordt vastgesteld.
 4. Aanbieders uit de regio maken vrijblijvende offertes op maat.
 5. Na akkoord op de offerte(s) wordt een datum voor het uitvoeren van de klus afgesproken.
 6. Sobolt Energieklus helpt je GRATIS met de verzilvering van de subsidie van de gemeente Bergen.
 7. Bij of na het opleveren van de klus krijg je GRATIS hulp bij het indienen van de landelijke ISDE-subsidie.​​​

Waarom meedoen?

 • Samen voordelig inkopen
 • Verlaag je energierekening en verhoog je wooncomfort
 • Je krijgt een GRATIS woningcheck of compleet onafhankelijk advies
 • Sobolt Energieklus helpt GRATIS met jouw subsidie aanvragen.
 • Je ontvangt een isolatiesubsidie van de gemeente.
 • Je ontvangt 5% inkoopvoordeel op je offerte.

Tijdens een gratis woningcheck wordt er bekeken hoeveel je kunt besparen en welk subsidiebedrag je krijgt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het energielabel van je woning en varieert tussen de € 200,- en € 500,-. Je kunt deze subsidie aanvragen voor vloer-, bodem-, dak-, en/of isolatieglas. Deze subsidie geldt niet voor zonnepanelen en warmtepompen.
 

ISDE-subsidie

Naast de subsidie van de gemeente kun je meestal ook de landelijke ISDE-subsidie aanvragen. Je kunt de subsidie al aanvragen bij het uitvoeren van één isolatiemaatregel. Bij twee maatregelen wordt dit subsidiebedrag zelfs verdubbeld. Deze isolatiemaatregelen mogen al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht. Dus ook op eerder uitgevoerde maatregelen kan nog subsidie worden aangevraagd. Doe je mee aan de collectieve inkoopactie? Dan vraagt Sobolt GRATIS de ISDE-subsidie voor je aan!

Meer informatie over de ISDE-subsidie

Wellicht ook interessant voor jou:

Ruud uit Well: "Collectieve inkoop geeft net dat zetje!"

We speken met Ruud Mooren uit Well. Zijn vrijstaande jaren 30-woning  met energielabel C gaat voorzien worden van spouwmuurisolatie. De collectieve inkoopactie van de gemeente Bergen gaf de doorslag. Ruud: “We hebben ons huis helemaal van boven tot onder opgeknapt. Ik had al een keer een offerte aangevraagd. Maar als je zoveel verbouwd aan een huis dan verdwijnen er wel eens dingen naar de achtergrond. Spouwmuurisolatie is blijven ‘liggen’. Maar deze offerte bleek ook goedkoper. Dat is de kracht van het collectief.”

Lees het verhaal van Ruud