De inhoud is geladen.

Doe-het-zelf-subsidie

Welke klus klaar jij met de doe-het-zelf-subsidie?

Inwoners die zelf hun isolatiemaatregelen uitvoeren, komen niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie. VerduurSAMEN2030 heeft daarom de doe-het-zelf-subsidie opgezet. Met deze regeling kunnen woningeigenaren die zelf de isolatiemaatregelen in de woning uitvoeren een tegemoetkoming ontvangen voor de gemaakte kosten.

Hoe werkt deze actie?

De doe-het-zelf-subsidie is bedoeld voor klussers die zelf de isolatiemaatregelen in de woning uitvoeren. VerduurSAMEN2030 biedt voor verschillende maatregelen een subsidiebedrag aan per vierkante meter. Hieronder staat het subsidiebedrag per vierkante meter. Je kunt subsidie ontvangen voor een maximum van €5000,-. De doe-het-zelf-subsidie is een regeling voor het terugkrijgen van gemaakte kosten. Je kunt dus nooit méér subsidie ontvangen dan de kosten die je maakt. Kom je dus met het subsidiebedrag hoger uit dan de gemaakte kosten aan isolatiemateriaal, ontvang je het totale bedrag van de gemaakte kosten terug! Isolerende afwerking zoals isolerende tape mogen ook in het totaalbedrag worden meegenomen.  Onder de tabel met de subsidiebedragen per vierkante meter wordt een rekenvoorbeeld gegeven. Verdere voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn gelijk met de voorwaarden van de ISDE-subsidie. 

Rekenvoorbeeld

Je gaat 44 m2 aan schuin dak isoleren met PIR-isolatieplaten van 81 mm en met een Rd-waarde van 3,5.  Deze platen kosten €24,99 per m2. Dat betekent dat je €1099,56 kwijt bent aan isolatiematerialen en een extra €28,50 aan isolerende tape voor het bevestigen van de platen. Het totaalbedrag aan uitgaven is dan €1128,06. Volgens de doe-het-zelf-subsidie zou je €1320,- ontvangen voor 44 m2 aan dakoppervlakte. Je krijgt dus de volledig gemaakte kosten van €1128,06 terug.

Belangrijk is dat je de isolatiemaatregelen zelf uitvoert! Je vindt informatie over hoe je dit doet op deze pagina met alle instructiebladen. Ben jij niet zo’n handige klusser? Laat dan gerust je isolatiemaatregel(en) uitvoeren door een bekende. Ook dan ontvang je subsidie.

Je ontvangt het bedrag nadat je de maatregelen hebt uitgevoerd. Dit doe je door het invullen van het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier vind je via onderstaande button. Wanneer het aanvraagformulier is ingevuld, wordt deze beoordeeld. Als de beoordeling is goedgekeurd, wordt de subsidie toegekend en ontvang je zo snel mogelijk het subsidiebedrag.

Vraag direct de doe-het-zelf-subsidie aan
 

LET OP!

Zorg er ook voor dat je tijdens het uitvoeren van de maatregelen foto’s maakt. Deze heb je namelijk samen met de facturen en aankoopbewijzen nodig bij het aanvragen van de doe-het-zelf-subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de uitgevoerde isolatiemaatregelen voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 (m2 K/w). Je vindt in de instructiebladen welke materialen en welke dikte hiervoor geschikt zijn.
  • De nieuwe isolatie moet voldoende dik zijn aangebracht om aan de isolatiewaarde te voldoen. Je mag de dikte van isolatie die al aanwezig was vóór het uitvoeren van de isolatiemaatregel niet meerekenen om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen.
  • De isolatiemaatregel(en) zijn uitgevoerd vanaf 12 mei 2023 tot 31 december 2026.
     

Voor wie is deze actie?

Deze actie is bedoeld voor alle handige woningeigenaren in de gemeente Bergen (L). Een voorwaarde van deze regeling is wel dat de isolatiemaatregelen zelf moeten worden uitgevoerd. Ook moeten de maatregelen vanaf 12 mei 2023 zijn uitgevoerd. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2026 of tot het beschikbaar gestelde bedrag is uitgeput.

Voor vragen of hulp bij het aanmelden, bel naar (0485) 34 83 83. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12.30 uur. Mail ons op VerduurSAMEN2030@bergen.nl. Ook staan onze collega’s klaar op het Energiehuis op maandag van 15:00 tot 17:00 of vrijdag van 9:00 tot 12:00 om al jouw vragen te beantwoorden.
 

Officiële stukken

Direct naar de officiële stukken

Wellicht ook interessant voor jou:

Inwoners blij met doe-het-zelf-subsidie

Als je zelf isolatiemaatregelen uitvoert, bijvoorbeeld het isoleren van een vloer, dan kom je niet in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie. Deze subsidie ontvang je alleen als een bedrijf de werkzaamheden uitvoert. Reden voor de gemeente Bergen om te komen met een doe-het-zelf-subsidie. Hiermee kunnen doe-het-zelvers een tegemoetkoming krijgen voor de gemaakte kosten van de isolatiemaatregelen. Inmiddels zijn de eerste subsidies verstrekt.
Wij spraken met twee doe-het-zelvers.

Lees het verhaal van twee doe-het-zelvers