Grotere energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of warmtepompen zijn niet voor iedereen even makkelijk te betalen. Het Nationaal Warmtefonds heeft daarvoor de Energiebespaarlening. De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening waarmee woningeigenaren kunnen investeren in grote energiebesparende maatregelen. Het Nationaal Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedereen zijn woning kan verduurzamen. Daarom komen ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben mogelijk in aanmerking voor deze lening.

Over de Energiebespaarlening

Je kunt gebruik maken van de Energiebespaarlening als je eigenaar en bewoner bent van de te verduurzamen woning. Er is geen bovengrens als het gaat om leeftijd. Ook woningeigenaren van boven de 75 kunnen gebruik maken van deze lening. Met de Energiebespaarlening kun je minimaal €1.000,- en maximaal €71.000,- lenen. Wanneer je geld leent, betaal je rente. De hoogte van deze rente hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Heb je als eigenaar-bewoners een verzamelinkomen van minder dan €60.000,-? Dan betaal je 0% rente voor de lening. 

Waarom gebruik maken van de Energiebespaarlening?

Gebruik maken van de Energiebespaarlening brengt verschillende voordelen met zich mee.

  • Je betaalt geen afsluit- of bijkomende kosten en het Warmtefonds is transparant over de maandlasten.
  • Je kunt de volledige lening of een deel ervan altijd vergoedingsvrij aflossen.
  • Het Warmtefonds hanteert ruime voorwaarden voor eigenaar-bewoners van 75+ of met weinig leenruimte. 
  • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is drie maanden geldig.

Aanvragen van de Energiebespaarlening

Op de website van het Warmtefonds vind je alle voorwaarden, actuele rentetarieven en voorbeeldverhalen. Ook kun je hier gemakkelijk je aanvraag indienen. De website vind je door te klikken op onderstaande button.

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds(externe link)