Als je de krant openslaat, kun je er op dit moment niet omheen: er is veel aandacht voor de stijgende energieprijzen. Dit gaat uiteraard ook gevolgen hebben voor verbruikers, huishoudens en industrie in de gemeente Bergen. Wat die gevolgen precies gaan zijn, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Dat is bijvoorbeeld afhankelijk van de maatregelen die het demissionaire kabinet neemt om de energielasten naar beneden te krijgen en de houding die producerende landen innemen.

Meer informatie

Op de website van Vereniging Eigen Huis, een consumentenorganisatie die opkomt voor woningbezitters, staat een duidelijk artikel over het onderwerp. Hierbij geven ze ook advies over wat te doen met het energiecontract en de energieleverancier: https://www.eigenhuis.nl/energie/financieel/stijging-energieprijzen#/.

Energie besparen nóg relevanter

Met de stijgende energieprijzen wordt het nóg interessanter om energie te besparen. Alle energie die je niet verbruikt, hoef je namelijk ook niet te betalen. Op onze website hebben we een pagina ingericht die vol staat met tips over hoe je energie kunt besparen. Doe er je voordeel mee: https://www.verduursamen2030.nl/bespaarmetonsmee

Update

Het kabinet compenseert hogere energierekening met zo'n 400 euro per huishouden. Klik hier voor meer informatie.