We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wilt u meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op!

 • Laatste ontwikkelingen nieuwe energiecoöperatie Well

  Op donderdagavond 24 september vond de tweede informatiebijeenkomst plaats voor de nieuwe energiecoöperatie in Well. Het animo is zo groot dat nagenoeg alle zonnepanelen op het dak van Garage van Wanroy zijn verdeeld. Door de grote belangstelling kan Wells Forum grote stappen zetten in het postcoderoosproject.

  Zonnepanelen
 • Succesvolle informatiebijeenkomst nieuwe energiecoöperatie Well

  Op maandagavond 7 september vond bij MFC de Buun in Well een informatiebijeenkomst plaats van Wells Forum. Wells Forum richt een energiecoöperatie op waarmee het in eerste instantie circa 300 zonnepanelen op het dak van Garage van Wanroy in Well wil plaatsen. 70 inwoners uit de dorpen Well, Wellerlooi, Aijen, Bergen en Nieuw Bergen lieten zich informeren over hoe ze deel kunnen nemen aan dit initiatief.

 • NRC: 'Een miljoen zonnepanelen in het Limburgse Bergen is slechts het begin'

  NRC reist met haar serie 'Nieuwe Energie' langs nieuwe lokale projecten en plannen die laten zien hoe Nederland zich opmaakt voor een afscheid van fossiele energie. Deze week staat de serie in het teken van Gemeente Bergen, het programma VerduurSAMEN2030 en het project Energielandgoed Wells Meer.

 • Welke mogelijkheden biedt Gemeente Bergen om te investeren in duurzaamheid?

  Met het programma VerduurSAMEN2030 wil Gemeente Bergen in 2030 energieonafhankelijk zijn. Dit bereiken we door samen met inwoners en ondernemers stappen te zetten naar een duurzamer Bergen. Hoe gaan we deze ambitie om in 2030 energieonafhankelijk te zijn bereiken?

  Zonnepanelen
 • Vacature Projectmedewerker VerduurSAMEN2030

  Wil jij werken en ervaring opdoen bij een gemeente die vooroploopt in de energietransitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Logo VerduurSAMEN2030 op jas
 • Wells Forum richt energiecoöperatie op

  Dankzij het initiatief van Wells Forum wordt er een tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen opgericht. De energiecoöperatie heeft in eerste instantie het voornemen om circa 300 zonnepanelen te plaatsen op het dak van Garage van Wanroy in Well.

  Foto Energiecoöperatie Well
 • Hoera, de eerste VerduurSAMEN2030 nieuwsbrief is verzonden!

  De eerste editie staat in het teken van landelijke, provinciale en lokale subsidies en leningen voor het verduurzamen van uw woning, bedrijf of omgeving. De nieuwsbrief is beschikbaar via deze link.

 • Verruiming VerduurSAMEN2030-impuls

  De coronacrisis heeft gevolgen voor een groot gedeelte van onze samenleving. Gemeente Bergen wil voorkomen dat inwoners het verduurzamen van hun huis uitstellen en heeft daarom actie ondernomen.

 • Gemeente Bergen zorgt voor grote bijdrage aan RES

  Gemeente Bergen vormt samen met de andere veertien gemeenten in Noord- en Midden Limburg, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis de RES-regio Noord- en Midden Limburg. Samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties maken we een Regionale Energie Strategie (RES).

 • Tijdelijke verruiming SEEH-regeling

  Het kabinet wil graag dat de bouw zoveel mogelijk doorgaat tijdens de coronacrisis. Hiervoor neemt het kabinet verschillende kortetermijnmaatregelen.