We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op!

 • Kinderen geven hun mening in Kinderklimaattop

  Gisteren werd de Kinderklimaattop gehouden. Meer dan twintig klassen verspreidt over heel Nederland deelden hun ideeën over een klimaatbestendige toekomst. De Kinderklimaattop werd georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Deze vereniging werkt samen met haar leden aan impactvol klimaatbeleid op ieder niveau.
 • In beeld: de duurzame woning van Frans Goossens

  Frans Goossens is een betrokken inwoner van de gemeente Bergen. Een echte pionier die dingen uitprobeert en ideeën waarmaakt. Frans heeft een brede visie op het het idee dat we een zo klein mogelijke voetafdruk moeten achterlaten op onze aarde. Frans heeft een film gemaakt over zijn woning die volledig past bij zijn idealen.
 • Vanavond om 20:30 uur is het Earth Hour

  Vandaag zetten mensen over de hele wereld een uur lang hun lichten uit om zo aandacht te vragen voor het klimaat. Earth Hour begon oorspronkelijk in 2007 in Sydney en is bedacht door het WWF in samenwerking met andere partners. Tegenwoordig is het een van de grootste acties om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. Earth Hour vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van maart.
 • De VerduurSAMEN2030-impuls is verlengd én uitgebreid!

  Deze gemeentelijke subsidieregeling zou op 1 april aanstaande aflopen. Er is veel gebruik gemaakt van deze regeling. Met deze reden is de VerduurSAMEN2030-impuls verlengd tot en met 31 december 2021. Met de VerduurSAMEN2030-impuls kun je subsidie aanvragen voor duurzame acties en energiebesparende maatregelen. 
 • Aan onze gemeente is een bijdrage uit de RREW toegekend!

  De komende jaren willen we samen met de inwoners van gemeente Bergen het verschil maken. Het Rijk heeft ons een bedrag toegekend vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) van €258.000. Hiermee kunnen we een nieuwe stap zetten in het besparen van energie. Met deze bijdrage stimuleren we energiebesparende maatregelen in woningen en kunnen we acties opzetten om elkaar te inspireren en te motiveren.
 • 16 februari: Green Energy Day in 2021

  Wist je dat 16 februari Green Energy Day is? Op deze dag hebben we alle groene energie die we dit jaar produceren in heel Nederland verbruikt.
 • Warmtescans voor deel van de woningen in de gemeente Bergen

  In februari en/of maart worden er warmtescans uitgevoerd bij de koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en in Siebengewald. De gemeente Bergen wil hiermee haar inwoners ondersteunen bij het terugdringen van het energieverbruik in woningen. Zo wordt er samen met de inwoners een nieuwe stap gezet op weg naar een energieonafhankelijk gemeente Bergen in 2030.
  Warmtescan woning
 • Reageer op onze plannen voor een duurzamer Noord- en Midden Limburg

  Inwoners en organisaties in Noord- en Midden Limburg kunnen tot en met 23 februari reageren op de ontwerp RES 1.0
 • ISDE biedt extra kansen om te verduurzamen in 2021

  Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren en zakelijke gebruikers vanaf 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet.
  Dakisolatie aanbrengen
 • Energiebespaartassen thuisbezorgd

  Deze week zijn de laatste energiebespaartassen thuisbezorgd. Heb jij ook een gratis energiebespaartas besteld, maar heb je deze nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via verduursamen2030@bergen.nl.
  Jas VerduurSAMEN2030
 • VerduurSAMEN2030-impuls verlengd: vraag nu subsidie aan!

  Gemeente Bergen heeft besloten de VerduurSAMEN2030-impuls te verlengen. Je kunt de subsidie nu aanvragen tot en met 31 maart 2021 óf tot het beschikbare budget op is.
  Subsidie
 • Succesvolle ontwikkelingen energiecoöperatie Well

  Wells Forum richtte in augustus de tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen op met het voornemen om zonnepanelen op het dak van garage Van Wanroy in Well te plaatsen. Door de massale belangstelling kan Wells Forum grote stappen zetten in het postcoderoosproject.
  Zonnepanelen