We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Met trots presenteren we de VerduurSAMEN2030-route

  Stap op de fiets en ontdek de VerduurSAMEN2030-route. De route is 28 kilometer lang en brengt je langs verschillende duurzame initiatieven van inwoners en ondernemers.

 • Kinderen beschermen dieren in hun buurt tegen zwerfafval

  Basisschoolkinderen uit Bergen maken binnenkort kennis met ‘De BeestenBende’. Dit is een speciale club voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die helpt met het schoonhouden van de eigen buurt door zwerfafval op te ruimen.

 • Bergen scoort bovengemiddeld met zonnepanelen

  Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Dit zijn er zo'n twee per inwoner. De gemeente Bergen scoort bovengemiddeld met 2,5 zonnepanelen per inwoner.

 • Bespaar energie én geld met Junior Energiecoach: een super leuk spel!

  Doe met je gezin mee aan Junior Energiecoach: een spel met leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties.

 • 100ste aanvraag VerduurSAMEN2030-impuls!

  VerduurSAMEN2030 is erg trots op alle mooie stappen die inwoners en ondernemers maken op het gebied van duurzaamheid. Extra bijzonder was het moment waarop de 100ste subsidieaanvraag binnenkwam voor de VerduurSAMEN2030-impuls.

 • Well bespaart energie én geld: doe mee!

  Het Wells Forum organiseert met Buurkracht en VerduurSAMEN2030 een drietal EnergyParty’s: op 15 december, 21 december en 13 januari. Onder begeleiding van een deskundige gespreksleider wissel je tips en ideeën uit om snel energie te besparen.

 • Het Energiehuis is tijdens de kerstvakantie en de lockdown gesloten

  In verband met de kerstvakantie en de lockdown is het Energiehuis gesloten tot het einde van de lockdown.

 • Gratis energie advies: wees er snel bij!

  Wil je energie besparen en je huis verduurzamen? Maar weet je nog niet zo goed welke maatregelen je het beste kunt nemen? Vraag dan het gratis energie prestatie advies (EPA) aan bij de Provincie Limburg.

 • Groene Bon-actie voor huurders met week verlengd

  Wegens groot succes hebben we besloten de Groene Bon-actie met een week te verlengen. Zo geven we huurders die nog geen groene bon hebben aangevraagd, langer de kans om de bon nog aan te vragen.

 • Transitievisie Warmte Mook en Middelaar, Gennep en Bergen

  Het afgelopen jaar hebben wij met de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep gewerkt aan de Transitievisie Warmte. Hierin beschrijven we hoe we de komende jaren de overgang kunnen maken naar een aardgasvrije gemeente. De ontwerp-Transitievisie Warmte ligt nu ter inzage om inwoners de gelegenheid te geven op het plan te reageren.

 • Buren helpen elkaar: het verhaal van Martien van Soest

  Inwoner Martien van Soest ontdekte dat zijn buren hulp nodig hadden bij het aanvragen van de Groene Bon. Hij ging op pad om zijn buren te helpen.

 • Duurzaamheidsverhalen uit onze gemeente

  Van 28 oktober tot en met 5 november is het Nationale Klimaatweek. In het teken van deze week delen we graag de verhalen van een aantal mooie duurzame initiatieven uit onze gemeente Bergen.