We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Energiecoöperatie Limburg kijkt samen met de gemeente Bergen naar de mogelijkheden voor een derde postcoderoosproject in de gemeente. De gemeente heeft besloten hiervoor het dak op de gemeentewerf ter beschikking te stellen.
 • De landelijke afspraak is dat we in 2050 helemaal geen aardgas meer gebruiken. Om te bepalen hoe we hier invulling aan gaan geven in onze gemeente hebben we jouw hulp nodig.
 • In maart 2021 verstuurden we een enquête naar inwoners die hebben meegedaan aan de actie waarmee ze eind 2020 een gratis energiebespaartas kregen. 259 inwoners vulden de enquête in. 
  Jas VerduurSAMEN2030
 • Inwoner Marcel van Aerssen is bedrijfsleider bij Warmteservice Gennep. Hij deelt graag twee tips met ons om je woning koel te houden in een warme periode.
 • BiblioPlus zet zich in voor een duurzaam Bergen door de jongste generatie de mogelijkheid te bieden om te lezen en te leren over duurzaamheid.
 • Vandaag is het Wereldmilieudag. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en is bedoeld om overheden, bedrijven en mensen bewust te maken van onze milieuproblemen.
 • Afgelopen weken hebben wij een hoop mooie inzendingen mogen ontvangen voor de enige èchte klimaatbingo van VerduurSAMEN2030. Deze klimaatbingo is opgezet om basisschoolleerlingen binnen de gemeente Bergen (L) op een leuke en leerzame manier bezig te laten zijn met het thema duurzaamheid.
 • Ben jij ook benieuwd hoe je jouw energieverbruik omlaag kunt brengen? Op maandag 7 juni en maandag 14 juni organiseert de Dorpsraad Afferden EnergyParty’s in samenwerking met Buurkracht. Tijdens deze party’s ga je samen met andere inwoners van onze gemeente én een gespecialiseerde gespreksleider ontdekken hoe je energie kunt besparen.
 • Basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen kunnen meedoen aan de klimaatbingo van VerduurSAMEN2030. Met deze bingo willen we basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier bezig laten zijn met het thema duurzaamheid.
 • Gisteren werd de Kinderklimaattop gehouden. Meer dan twintig klassen verspreidt over heel Nederland deelden hun ideeën over een klimaatbestendige toekomst. De Kinderklimaattop werd georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Deze vereniging werkt samen met haar leden aan impactvol klimaatbeleid op ieder niveau.
 • Frans Goossens is een betrokken inwoner van de gemeente Bergen. Een echte pionier die dingen uitprobeert en ideeën waarmaakt. Frans heeft een brede visie op het het idee dat we een zo klein mogelijke voetafdruk moeten achterlaten op onze aarde. Frans heeft een film gemaakt over zijn woning die volledig past bij zijn idealen.
 • Vandaag zetten mensen over de hele wereld een uur lang hun lichten uit om zo aandacht te vragen voor het klimaat. Earth Hour begon oorspronkelijk in 2007 in Sydney en is bedacht door het WWF in samenwerking met andere partners. Tegenwoordig is het een van de grootste acties om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. Earth Hour vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van maart.