Inwoner Martien van Soest helpt een mevrouw uit zijn buurt geregeld met klusjes. Ze kan dit namelijk niet meer zelf. Tijdens deze bezoeken vertelt zij wat er speelt in de buurt. Hierdoor kwam Martien erachter dat zijn buurtgenoten moeite hadden met het digitaal aanvragen van de Groene Bon. Dit is een tegoedbon die huurders hebben ontvangen vanuit het programma VerduurSAMEN2030. Met deze bon kunnen de huurders uit onze gemeente voor 90 euro aan eenvoudige energiebesparende producten aanschaffen bij lokale ondernemers. 

Martien, die zelf ook een Groene Bon heeft aangevraagd, vond het jammer dat zijn buurtgenoten geen gebruik konden maken van deze actie omdat zij simpelweg niet digitaal vaardig zijn. Hij vindt de actie namelijk erg mooi, want het is goed voor het milieu en de eigen portemonnee. Hij besloot langs te gaan bij de mensen uit zijn buurt om hen te helpen met het aanvragen van de Groene Bon. Zij waardeerden deze hulp enorm en kunnen nu ook eenvoudige energiebesparende producten aanschaffen. 

Dit is een prachtig initiatief van Martien van Soest om zijn buurtgenoten te helpen. Door elkaar te helpen kunnen zij allemaal energie én geld besparen. 

Heb jij zelf mensen in jouw omgeving die niet digitaal vaardig zijn? Kijk of je ze kan helpen bij het aanvragen van de Groene Bon of verwijs ze door naar ons. Dan helpen wij verder.


Hulp nodig bij het aanvragen van de Groene Bon?

Voor hulp bij het aanvragen van de Groene Bon kan je bellen naar (0485) 34 83 83. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8:30 uur tot 17:00 uur en op vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur. 

Ook kun je voor hulp bij het aanvragen van de Groene Bon terecht bij de deelnemende ondernemers.