We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het programma VerduurSAMEN2030. Wil je meer weten over VerduurSAMEN2030? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • BiblioPlus zet zich in voor een duurzaam Bergen door de jongste generatie de mogelijkheid te bieden om te lezen en te leren over duurzaamheid.
 • Vandaag is het Wereldmilieudag. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en is bedoeld om overheden, bedrijven en mensen bewust te maken van onze milieuproblemen.
 • Afgelopen weken hebben wij een hoop mooie inzendingen mogen ontvangen voor de enige èchte klimaatbingo van VerduurSAMEN2030. Deze klimaatbingo is opgezet om basisschoolleerlingen binnen de gemeente Bergen (L) op een leuke en leerzame manier bezig te laten zijn met het thema duurzaamheid.
 • Ben jij ook benieuwd hoe je jouw energieverbruik omlaag kunt brengen? Op maandag 7 juni en maandag 14 juni organiseert de Dorpsraad Afferden EnergyParty’s in samenwerking met Buurkracht. Tijdens deze party’s ga je samen met andere inwoners van onze gemeente én een gespecialiseerde gespreksleider ontdekken hoe je energie kunt besparen.
 • Basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen kunnen meedoen aan de klimaatbingo van VerduurSAMEN2030. Met deze bingo willen we basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier bezig laten zijn met het thema duurzaamheid.
 • Gisteren werd de Kinderklimaattop gehouden. Meer dan twintig klassen verspreidt over heel Nederland deelden hun ideeën over een klimaatbestendige toekomst. De Kinderklimaattop werd georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Deze vereniging werkt samen met haar leden aan impactvol klimaatbeleid op ieder niveau.
 • Frans Goossens is een betrokken inwoner van de gemeente Bergen. Een echte pionier die dingen uitprobeert en ideeën waarmaakt. Frans heeft een brede visie op het het idee dat we een zo klein mogelijke voetafdruk moeten achterlaten op onze aarde. Frans heeft een film gemaakt over zijn woning die volledig past bij zijn idealen.
 • Vandaag zetten mensen over de hele wereld een uur lang hun lichten uit om zo aandacht te vragen voor het klimaat. Earth Hour begon oorspronkelijk in 2007 in Sydney en is bedacht door het WWF in samenwerking met andere partners. Tegenwoordig is het een van de grootste acties om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. Earth Hour vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van maart.
 • Deze gemeentelijke subsidieregeling zou op 1 april aanstaande aflopen. Er is veel gebruik gemaakt van deze regeling. Met deze reden is de VerduurSAMEN2030-impuls verlengd tot en met 31 december 2021. Met de VerduurSAMEN2030-impuls kun je subsidie aanvragen voor duurzame acties en energiebesparende maatregelen. 
 • De komende jaren willen we samen met de inwoners van gemeente Bergen het verschil maken. Het Rijk heeft ons een bedrag toegekend vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) van €258.000. Hiermee kunnen we een nieuwe stap zetten in het besparen van energie. Met deze bijdrage stimuleren we energiebesparende maatregelen in woningen en kunnen we acties opzetten om elkaar te inspireren en te motiveren.
 • Wist je dat 16 februari Green Energy Day is? Op deze dag hebben we alle groene energie die we dit jaar produceren in heel Nederland verbruikt.
 • In februari en/of maart worden er warmtescans uitgevoerd bij de koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en in Siebengewald. De gemeente Bergen wil hiermee haar inwoners ondersteunen bij het terugdringen van het energieverbruik in woningen. Zo wordt er samen met de inwoners een nieuwe stap gezet op weg naar een energieonafhankelijk gemeente Bergen in 2030.
  Warmtescan woning