VerduurSAMEN2030 is erg trots op alle mooie stappen die inwoners en ondernemers maken op het gebied van duurzaamheid. Extra bijzonder was het moment waarop de 100ste subsidieaanvraag binnenkwam voor de VerduurSAMEN2030-impuls. Met deze subsidieregeling kunnen inwoners uit de gemeente Bergen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het nemen van energiebesparende maatregelen en het opzetten van projecten voor bewustwording rondom duurzaamheid.

De 100ste aanvraag lieten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbij gaan! Om stil te staan bij dit bijzondere moment bracht wethouder Splinter een bezoek aan de 100ste aanvrager, de familie Derks. De familie Derks is volop bezig met het verduurzamen van hun woning. Eerder vervingen ze de ramen met beter glas en isoleerden ze hun woning. Nu is de isolatie van hun vloer aan de beurt. Hierbij maken ze dus gebruik van de VerduurSAMEN2030-impuls.

De familie Derks ontving van de wethouder een bosje bloemen en een energieverbruiksmanager. Met deze energieverbruiksmanager zien ze realtime hoeveel elektriciteit en gas de woning verbruikt en kunnen ze sluipverbruik opsporen.

We vinden het fantastisch dat zoveel mensen uit onze gemeente gebruik hebben gemaakt van de VerduurSAMEN2030-impuls!