BeestenBende

Jong geleerd is oud gedaan!

Leerlingen van de basisscholen in gemeente Bergen kunnen lid worden van ‘De BeestenBende’. Dit is een speciale club voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die helpt met het schoonhouden van de eigen buurt door zwerfafval op te ruimen. Daarnaast maken ze ook kennis met duurzaamheid. Omdat een BeestenBender allerlei spannende (dieren)avonturen meemaakt, is de Bende al jaren in heel Nederland een regelrechte hit.

Het BeestenBende-project

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ neemt gemeente Bergen deel aan het leefbaarheidsproject De BeestenBende. Leden van de BeestenBende krijgen een speciale outfit in opvallende kleuren, compleet met hesje, knijper en stoere cap. Ongeveer een keer per maand zorgen ze in groepjes, onder begeleiding, voor een schone buurt waarin het prettig wonen is voor dieren en mensen. De opruimrondjes zijn voor de kinderen vaak een avontuur door wat ze onderweg tegenkomen en leren. Daarnaast maken de BeestenBende-leden nog veel meer mee. Ze kunnen deelnemen aan diverse BeestenBende evenementen in de gemeente én aan de jaarlijkse nationale Grote BeestenBende Maand bij Burgers’ Zoo. 

VerduurSAMEN2030

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente Bergen. Zo heeft de gemeente Bergen de ambitie om energieonafhankelijk te zijn in 2030. Met het programma VerduurSAMEN2030 wil de gemeente dit doel bereiken. Duurzaamheid is een breed begrip. Ook het schoonhouden van onze leefomgeving valt daaronder en is erg belangrijk voor zowel onze eigen gezondheid als die van de natuur. Via BeestenBende willen we kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met duurzaamheid.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de BeestenBende of om lid te worden naar:

mijnbeestenbende.nl

Afvalzakken aanmelden

Ben jij al lid van de BeestenBende en heb jij een volle afvalzak? Geef dit dan door aan ons door op onderstaande knop te klikken.

Volle afvalzak melden

Wellicht ook interessant voor jou:

Ruud uit Well: "Collectieve inkoop geeft net dat zetje!"

We speken met Ruud Mooren uit Well. Zijn vrijstaande jaren 30-woning  met energielabel C gaat voorzien worden van spouwmuurisolatie. De collectieve inkoopactie van de gemeente Bergen gaf de doorslag. Ruud: “We hebben ons huis helemaal van boven tot onder opgeknapt. Ik had al een keer een offerte aangevraagd. Maar als je zoveel verbouwd aan een huis dan verdwijnen er wel eens dingen naar de achtergrond. Spouwmuurisolatie is blijven ‘liggen’. Maar deze offerte bleek ook goedkoper. Dat is de kracht van het collectief.”

Lees het verhaal van Ruud