Betrouwbare links helpen je nog verder!

Wil je meer informatie over hoe je energie kunt besparen en opwekken in jouw eigen woning? Of wil je meer weten over de actuele landelijke en provinciale subsidies? Onderstaande websites bevatten betrouwbare informatie. 

Tips om te verduurzamen

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke en betrouwbare informatie. 

Milieu Centraal(externe link)

Het Regionaal Energieloket is een samenwerking tussen gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om jou te helpen met het verduurzamen van jouw woning. Lees meer informatie over duurzaam wonen bij jou in de buurt. Met de gratis HuisScan zie je binnen een paar minuten hoe jij kunt besparen op jouw energierekening. 

Regionaal Energieloket(externe link)

Hoe maak ik mijn huis energiezuiniger en duurzamer? Verbeter je huis laat je ontdekken met welke verbeteringen je jouw huis energiezuiniger en duurzamer kunt maken. Je ziet ook meteen wat het jou kost en oplevert.  

Verbeter je huis(externe link)

Hoe verduurzaam ik mijn onderneming? DEB is een onafhankelijk en kosteloos platform dat inzicht geeft in de mogelijkheden om energie te besparen.

DEB(externe link)

Ondersteuning bij verduurzaming

De Provincie Limburg stimuleert particulieren, bedrijven en instellingen om te investeren in duurzaamheid. Er zijn een aantal vormen van ondersteuning, zoals leningen, subsidies of fiscale voordelen.

Provincie Limburg(externe link)

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) investeert samen met ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten, provincies en burgers in een energie neutrale en schonere toekomst. RVO biedt subsidies, kennis en netwerkactiviteiten aan die bijdragen aan duurzaamheid.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link)

Servicepunt Energie Lokaal Limburg ondersteunt bewonersinitiatieven en energiecoöperaties in Limburg. Het servicepunt geeft adviezen, organiseert themabijeenkomsten, workshops en cursussen en zorgt voor onderlinge verbinding door geregeld platformbijeenkomsten te organiseren.

Servicepunt Energie Lokaal Limburg(externe link)