Ga jij hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.

Zonnepanelen

De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. 

Openstellingsronde en budget

Ook dit jaar zal het weer mogelijk zijn om subsidie aan te vragen voor duurzame projecten met de SDE++ 2021. De SDE++ 2021 zal worden opengesteld van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Er is een budget van €5 miljard beschikbaar.

Categorieën

De SDE++ biedt subsidie voor de inzet van technieken voor de opwekking van hernieuwbare energie en van andere CO2-reducerende technieken. Een deel van deze technieken viel ook onder de SDE+. Je kunt hier meer informatie vinden over de categorieën CO2-reducerende warmte en productie.

Meer informatie?

Meer informatie over SDE++ vind je op de website van RVO.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wil je weten of jouw onderneming of organisatie hernieuwbare energie kan produceren? Neem dan contact op met het Energiehuis! 

Contactpagina