Frans Goossens is een betrokken inwoner van de gemeente Bergen. Een echte pionier die dingen uitprobeert en ideeën waarmaakt. Frans heeft een brede visie op het idee dat we een zo klein mogelijke voetafdruk moeten achterlaten op onze aarde. Deze visie gaat bijvoorbeeld over de manier waarop we afval scheiden, over biodiversiteit en over de opgave om als samenleving energieneutraal te worden. Meer weten over Frans en zijn visie? Bezoek dan de website www.fransart.nl.

Een woning passend bij zijn idealen

Vijftien jaar geleden besloot Frans op zoek te gaan naar een plek om een nieuwe woning te bouwen. Deze zoektocht leidde hem naar de gemeente Bergen. Hier vond Frans een plek waar hij een woning kon bouwen die bij zijn idealen past: een woning die aardgasvrij is, ecologisch past in een gezonde leefomgeving en levensloopbestendig is. Een uniek huis dat simpelweg bijdraagt aan een beter klimaat.

Een digitale rondleiding door de woning

We hebben een filmpje gemaakt van de woning van Frans. In dit filmpje legt Frans uit welke maatregelen hij heeft genomen en hoe zijn huis in elkaar zit. Laat je inspireren door het verhaal van Frans, pak er iets uit en ga er mee aan de slag.

Elke maatregel telt

Frans heeft een passie en hobby gevonden in het verduurzamen van zijn woning en loopt hier dan ook echt in voorop. Laat je hier vooral niet door afschrikken, pak er gewoon iets uit waar je mee kunt beginnen of waar je meer informatie over wilt. Denk bijvoorbeeld aan isolatie of ledverlichting. En natuurlijk helpen we je graag op weg en kun je altijd contact met ons opnemen via verduursamen2030@bergen.nl