Energieklus (lopende acties)

Hulp bij kleine maatregelen: zo gedaan met de Energieklus

In 2023 maakten meer dan 200 inwoners gebruik van de ‘Sobolt Energieklus’. Zij gingen voor minder tocht en een lagere energierekening. 
 

Hoe werkt deze actie?

Voor veel mensen is isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp een grote investering. Maar ook met kleine maatregelen is je energierekening flink te verlagen. Denk hierbij aan het aanbrengen van radiatorfolie of radiatorventilatoren, het aanbrengen of vervangen van tochtstrips en brievenbusborstels en het vervangen van ledlampen. Alleen kan niet iedereen deze maatregelen zelf uitvoeren of bekostigen.

VerduurSAMEN2030 zorgt in samenwerking met Sobolt Energieklus gratis voor dit werk. Energieklussers komen kosteloos langs om deze kleine maatregelen bij je thuis aan te brengen. Ook krijg je bespaartips om er zo voor te zorgen dat je energierekening zo laag mogelijk wordt.

Wil jij ook een Energieklusser langs laten komen?

Energieklus wordt kosteloos aangeboden door de gemeente Bergen. Maak er gebruik van en maak snel een afspraak. 

Ja, laat die Energieklusser maar komen!

Meer informatie

Lukt of niet of heb je nog vragen over de energieklussers. Bel/app dan met Sobolt Energieklus via 010 - 8995510 voor vragen of voor het maken van een afspraak. Natuurlijk kun je ook altijd binnenlopen bij het Energiehuis of een mail sturen naar verduursamen2030@bergen.nl
 

Wellicht ook interessant voor jou:

Ruud uit Well: "Collectieve inkoop geeft net dat zetje!"

We speken met Ruud Mooren uit Well. Zijn vrijstaande jaren 30-woning  met energielabel C gaat voorzien worden van spouwmuurisolatie. De collectieve inkoopactie van de gemeente Bergen gaf de doorslag. Ruud: “We hebben ons huis helemaal van boven tot onder opgeknapt. Ik had al een keer een offerte aangevraagd. Maar als je zoveel verbouwd aan een huis dan verdwijnen er wel eens dingen naar de achtergrond. Spouwmuurisolatie is blijven ‘liggen’. Maar deze offerte bleek ook goedkoper. Dat is de kracht van het collectief.”

Lees het verhaal van Ruud