Eerder al kregen woningbezitters binnen de bebouwde kommen van Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi een warmtescan inclusief advies. Nu is het de beurt aan de woningen in het buitengebied. Woningeigenaren in het buitengebied kunnen hierover binnenkort een brief verwachten.

Waarom doet de gemeente dit?

Vanuit het programma VerduurSAMEN2030 worden inwoners geholpen bij het besparen van energie. Het doel is om alle woningen in onze gemeente in 2026 goed geïsoleerd te hebben. Daarbij is een warmtescan behulpzaam.

Wat is een warmtescan en wat heb je eraan?

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Een warmtescan geeft inzicht in waar de warmte weglekt. Zo weet je waar je het beste maatregelen kunt nemen. Zo kun je energie besparen en wooncomfort toevoegen.

Wat gaat er precies gebeuren?

Tijdens een aantal koude nachten in februari en maart maakt het bedrijf 'Sobolt Energieklus' warmtebeeldfoto's met een speciaal fototoestel. De voorgevel van de woningen in het buitengebied worden vanaf de straat gefotografeerd. Deze foto wordt verwerkt tot een rapport met een isolatieadvies. Omdat de foto wordt gemaakt bij lage temperaturen is extra stoken of thuisblijven niet nodig.