Dankzij het initiatief van Wells Forum is er een tweede energiecoöperatie opgericht in gemeente Bergen. Inmiddels liggen er 300 zonnepanelen op het dak van Garage van Wanroy in Well.

Als je wel zonne-energie wilt opwekken, maar je kunt of wilt geen zonnepanelen op jouw eigen dak plaatsen, dan kun je gebruikmaken van de postcoderoosregeling. Je koopt een deel van de zonnepanelen van het project en wordt lid van de lokale energiecoöperatie. Met de postcoderoosregeling krijgen deelnemers 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over zonne- of windenergie die ze gezamenlijk opwekken. 

Op de foto staan links Ger Koch en rechts Jos van Wanroy
Op de foto staan links Ger Koch en rechts Jos van Wanroy

Zonnedak Well-Van Wanroy

Op het dak van Garage van Wanroy zijn begin november 2020 in totaal 300 zonnepanelen geplaatst. Er was een groot animo voor deelname aan deze coöperatie en de 352 energiedelen waren dan ook snel vergeven. De jaarlijkse energieopbrengst is naar verwachting rond de 90.000 kWh. 


Interesse?

Wells Forum overweegt om bij voldoende interesse een tweede postcoderoosproject te starten. Ben je geïnteresseerd in een vergelijkbaar project? Neem dan vrijblijvend contact op via info@wellsforum.nl

Terug naar onze initiatieven