Postcoderoosproject Afferden

Dankzij de grote inzet van vrijwilligers heeft Afferden Duurzaam een coöperatie opgericht: Energiecoöperatie Zonnestraal. Inmiddels liggen er 178 zonnepanelen op de biggenstal van familie Megens in Afferden. 

Officiele ingebruikname postcoderoosproject Afferden

Als je wel zonne-energie wilt opwekken, maar je kunt of wilt geen zonnepanelen op jouw eigen dak plaatsen, dan kun je gebruikmaken van de postcoderoosregeling. Via de postcoderoosregeling die vanuit de landelijke overheid is geïntroduceerd, hebben de deelnemers 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonne- of windenergie die ze gezamenlijk opwekken. 

Terugverdienmodel

Leden kopen in principe voor de periode van 15 jaar zonneaandelen. Dankzij de opgewekte stroom van het zonnedak en de korting die de leden volgens het postcoderoosmodel op hun energiebelasting krijgen, is de investering binnen 8 jaar terugverdiend. De overige 7 jaar levert het zonnedak naast duurzame energie voor de leden een mooi rendement op. 
 

Meer informatie?

Afferden Duurzaam heeft contact met omringende dorpsraden om te stimuleren ook een energiecoöperatie op te richten. Het bestuur van Afferden Duurzaam geeft voorlichting en deelt ervaringen. 

Kijk op de website van Afferden Duurzaam voor meer informatie over het project. Of neem direct contact op met het bestuur van Afferden Duurzaam.