Inwoner Marcel van Aerssen is bedrijfsleider bij Warmteservice Gennep. Hij deelt graag twee tips met ons om je woning koel te houden in een warme periode. Marcel: “Je huis koel houden klinkt eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. Voorkomen is beter dan genezen. Als je woning niet warm wordt, heb je ook geen energie nodig om het te koelen.”

Tip 1: Vloerkoeling 

Een duurzame manier om je woning te koelen is via de vloer(verwarming). Als je woning voorzien is van vloerverwarming kun je vaak de overstap maken naar een warmtepomp (lucht- of grondgebonden systeem). Dit is niet alleen een goede duurzame oplossing voor de winter, maar geeft je daarnaast ook de mogelijkheid deze in de zomer te gebruiken om je vloer te koelen!

Tip 2: Goede isolatie 

Net als in de winter, is het óók in de zomer van groot belang om een goede isolatie te hebben. Denk hierbij niet alleen aan gevel- en/of dakisolatie maar vooral aan ramen, kozijnen en bijvoorbeeld zonwering. Zonwering (liefst automatisch aangestuurd) kan veel warmte in je huis voorkomen! Als je de warmte (langer) buiten kan houden heb je ook minder energie nodig om de woning weer lekker koel te maken.