BiblioPlus zet zich in voor een duurzaam Bergen door de jongste generatie de mogelijkheid te bieden om te lezen en te leren over duurzaamheid. Door middel van subsidie vanuit de VerduurSAMEN2030-impuls heeft BiblioPlus een duurzaam hoekje ingericht in de bibliotheek met boeken over duurzaamheid en hebben ze boekenpakketten voor alle basisscholen binnen de gemeente aangeschaft over het thema. 

Officiële overhandiging

Op vrijdag 11 juni ontvingen alle basisscholen uit de gemeente een boekencollectie met kinderboeken over duurzaam omgaan met de wereld. Boeken over warme truien, zonne-energie, plastic soep, duurzame huizen en tal van tips om de wereld nog mooier te maken. Deze boeken kunnen de kinderen lenen en lezen in de Bibliotheek op School. Leerkrachten kregen tips om het thema ‘Duurzaamheid’ in de klas te bespreken. 

Wethouder Antoon Splinter overhandigde de boekenpakketten officieel aan basisschool De Fontein en basisschool De Klimop in Nieuw Bergen. Dit deed hij op een geheel duurzame wijze, namelijk met een elektrische bakfiets die opgeladen is met zonne-energie. 


Opening duurzame hoekje in BiblioPlus

Na de overhandiging van de boekenpakketten heeft de wethouder samen met Luuk Kersten van het Kinderboekenweek Leesteam het duurzame hoekje in de bibliotheek officieel geopend. In het duurzame hoekje zijn verschillende boeken te vinden over duurzaamheid. Het hoekje is volledig in stijl aangekleed en de boeken staan in een duurzame kartonnen kast. 

Goed om te delen voor de ouders: informatieve flyers over dit onderwerp van VerduurSAMEN2030 zijn ook te vinden bij het hoekje.