Deze week ontvangen 819 woningeigenaren van Well en Wellerlooi een gratis warmtescanrapport. Met dit rapport krijgen de inwoners inzicht in de status van de isolatie van hun woning. Op deze manier ondersteunen we woningeigenaren bij het terugdringen van het energiegebruik in woningen.

Woningeigenaar Ger Fleuren mocht als eerste zijn warmtescanrapport in ontvangst nemen. 

“Het is interessant om te zien hoe het ervoor staat met de isolatie van je woning. Zo krijg je inzicht op welke plekken de woning warmte lekt. Zo kun je er iets aan doen en energie besparen. Zeker in deze tijd is dat extra belangrijk.”

 

Wat heeft de woningeigenaar hier aan?

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Als woningeigenaar bespaar je geld en verhoog je jouw wooncomfort als je warmteverlies tegengaat door te isoleren. Met een warmtescan kan inzichtelijk worden gemaakt hoeveel warmte verloren gaat en welke isolatiemogelijkheden jouw gevel heeft. De warmtescan inclusief isolatie-advies ontvangt u als woningeigenaar per post. 

Krijgt iedereen dit aanbod?

Dit is het tweede jaar waarin de warmtescans op grote schaal worden uitgevoerd. De koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en in Siebengewald zijn vorig jaar tijdens de eerste ronde aan de beurt geweest.

Meer informatie of vragen over de warmtescan?

Heb je een warmtescanrapport ontvangen en heb je vragen? Kom dan langs in het Energiehuis voor gratis energieadvies of maak een afspraak per mail via verduursamen2030@bergen.nl of telefonisch via (0485) 34 83 83.

Bijdrage Rijk

Gemeente Bergen heeft begin 2020 en in 2021 subsidies mogen ontvangen vanuit de stimuleringsregelingen die het rijk heeft opgezet om het energieverbruik bij woningen te verminderen. De regelingen zijn onder andere bedoeld om huiseigenaren advies te geven over energiebesparende maatregelen. Met de verkregen subsidies kan de gemeente Bergen de uitvoering van dit project opstarten. Het aanbieden van gratis warmtescans met adviesrapporten is onderdeel van het programma VerduurSAMEN2030.