Hoe staat het ervoor met de isolatie van jouw woning? Dat zoeken we graag voor je uit! We bieden  eigenaren van koopwoningen in de gemeente Bergen (L) een gratis warmtescan van de voorgevel van hun huis aan. Dit gebeurt in verschillende rondes en we stellen woningeigenaren vooraf uiteraard op de hoogte. De eerste ronde is uitgevoerd onder 823 woningen binnen de dijkring Bergen-Aijen en Siebengewald. Een tweede ronde is uitgevoerd onder 819 woningen in Well en Wellerlooi.

Wat is een warmtescan?

Met een speciale camera worden foto’s gemaakt van de voorgevels van woningen. Hierop is door middel van kleuren te zien waar een woning warmte verliest en dus beter geïsoleerd kan worden.

Wie maakt de warmtescan?

Een gespecialiseerd bedrijf voert de warmtescans uit. Zij maken niet alleen de warmtescans, maar analyseren deze ook en maken hier persoonlijke adviesrapporten van die de woningeigenaren toegestuurd krijgen.

Bijdrage Rijk

De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) is een regeling vanuit de overheid waarmee we duurzame initiatieven kunnen ondersteunen. Vanuit deze regeling is de eerste ronde warmtescans aangeboden. De volgende ronde zal aangeboden worden vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Dit is de opvolger van de RRE.