De energieprijzen stijgen. Veel huishoudens hebben hierdoor moeite om hun energierekening te betalen. Daarom heeft de overheid een eenmalige energietoeslag beschikbaar gesteld voor huishoudens met een laag inkomen.

De energietoeslag is een bedrag van 800 euro per huishouden. In onderstaande video vertelt wethouder Claudia Ponjee wat je kunt doen om de eenmalige energietoeslag aan te vragen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl.

Meer informatie over de energietoeslag en het aanvraagformulier vind je op deze pagina(externe link).

Andere regelingen

Naast de landelijke energietoeslag heeft Gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op deze pagina(externe link) of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83.

VoorzieningenWijzer

Heb je recht op de eenmalige energietoeslag? Of kom je in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kun je besparen op jouw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen je graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer(externe link) en vraag een gratis adviesgesprek aan.