Gemeente Bergen heeft besloten de VerduurSAMEN2030-impuls te verlengen. Dit is een subsidieregeling om duurzame initiatieven mogelijk te maken. Je kunt de subsidie nu aanvragen tot en met 31 maart 2021 óf tot het beschikbare budget op is. Het initiatief waarvoor je subsidie aanvraagt, moet voor 31 maart 2021 worden uitgevoerd.

VerduurSAMEN2030-impuls

Er is in totaal een bedrag van €100.000,- beschikbaar voor de subsidieregeling. Je kunt subsidie aanvragen voor drie verschillende zaken, namelijk het oprichten van lokale energiecoöperaties, projecten gericht op bewustwording van inwoners en energiebesparende maatregelen in particuliere koopwoningen. Alle voorwaarden van de VerduurSAMEN2030-impuls kun je hier vinden. Oorspronkelijk gold de regeling tot en met 31 december 2020.

Initiatieven VerduurSAMEN2030-impuls

De VerduurSAMEN2030-impuls is vanaf mei 2020 beschikbaar. Verschillende bewoners hebben al gebruik gemaakt van de regeling. Zo richtte Wells Forum de tweede energiecoöperatie in gemeente Bergen op en hebben diverse inwoners subsidie aangevraagd om energiebesparende maatregelen te nemen in hun woning. 

Verschillende inwoners uit gemeente Bergen gingen je voor…

  • Henk Hendriks - Afferden
    ‘Na bijna alles in mijn woning geïsoleerd te hebben, heb ik onlangs als laatste twee grote verouderde dubbelglas-ramen vervangen door HR++-glas. Vervolgens heb ik bij de gemeente subsidie aangevraagd. Eén van de voorwaarden voor het in behandeling nemen van deze subsidie was het laten uitvoeren van een (gratis)woningscan. Deze scan werd professioneel uitgevoerd en heb ik als zeer positief ervaren. Kort daarna kreeg ik bericht dat mijn aanvraag gehonoreerd werd. De hoogte van het subsidiebedrag heeft me aangenaam verrast. Complimenten voor de gemeente Bergen. Ik kan iedereen aanbevelen van deze geweldige actie gebruik te maken. Het is echt de moeite waard!’
  • Bewoner x – Gemeente Bergen
    ‘De aanvraag was vrij simpel. Na diverse correspondentie was er een afspraak gemaakt ten behoeve van de woningscan. Hierbij worden alle aspecten belicht om tot een nog betere verduurzaming van ons woonhuis te komen. Simpele en praktische tips waar wij ons voordeel konden doen. Onze aanvraag voor de subsidie was voor het vervangen van onze (deels enkel) glas en houten kozijnen en deuren te vervangen door Triple glas en geïsoleerde kunststof kozijnen. Dank door deze toegekende bijdrage kunnen we onze woning nog meer verduurzamen. Mijn tip aan elke bewoner die uit deze subsidiepot mag deelnemen: gebruik deze waarvoor het bedoeld is, de voordelen zijn groter dan de nadelen.’

Klik hier voor meer informatie over de VerduurSAMEN2030-impuls. Hier kun je ook jouw subsidieaanvraag indienen.

Gerelateerde nieuwsitems