De SEEH stimuleert eigenaars-bewoners van een woning energie te besparen. Voor deze subsidie moet u minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren.

De subsidieregeling Energiebesparing eigen huis (SEEH) is beschikbaar voor bewoners die tevens eigenaar zijn van hun woning. Tot en met 31 december 2020 is er voor de SEEH voor woningeigenaren € 84 miljoen beschikbaar.

Mogelijke maatregelen

De SEEH stimuleert eigenaar-bewoners van een woning energie te besparen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in uw eigen bestaande koopwoning uit te voeren, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie. De volledige lijst van isolatiemaatregelen vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatiemateriaal

Voorwaarden

De eigenaar-bewoner van de woning kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. De subsidie is bedoeld voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 14 augustus 2019. Voorwaarde is verder dat de aanvrager zowel eigenaar als bewoner is van de woning en dat voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Meer informatie?

Meer informatie over SEEH vindt u op de website van RVO. Heeft u vragen over hoe u uw huis het best kunt isoleren? Kom dan langs in het Energiehuis!