Basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen kunnen meedoen aan de klimaatbingo van VerduurSAMEN2030. Met deze bingo willen we basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier bezig laten zijn met het thema duurzaamheid. 

Hoe werkt de klimaatbingo?

De klimaatbingo bestaat uit een bingokaart met acht foto-opdrachten rondom het onderwerp duurzaamheid. Deze opdrachten mogen op een creatieve manier worden uitgevoerd. Kinderen mogen dit alleen doen maar ook met anderen, bijvoorbeeld met vrienden of ouders. Onder aan deze pagina leggen we uit hoe je je foto’s kunt insturen. 

Omdat het toch ook een wedstrijd is, hebben we een paar spelregels opgesteld. Deze regels vind je hieronder: 

-    De wedstrijd loopt van maandag 26 april tot maandag 24 mei 2021.
-    Alle basisschoolleerlingen die in de gemeente Bergen (L) wonen mogen meedoen.
-    De foto’s die je instuurt moeten door jouzelf gemaakt zijn, eventueel samen met je ouders.
-    De foto’s moeten gemaakt zijn in de gemeente Bergen (L).
-    De foto’s moeten worden ingezonden als jpg- of png-bestand. Het liefst in een hoge resolutie, maximaal 10 MB per foto.
-    Alle foto’s moeten voldoen aan de opdrachten op de klimaatbingokaart, zie ook de uitleg.
-    De foto’s die je uploadt mogen door VerduurSAMEN2030 en de gemeente Bergen (L) gebruikt worden in hun communicatiemiddelen.

Hoe kun je mee doen?

Je kunt meedoen door jouw foto’s uiterlijk vóór 24 mei 2021 op te sturen naar verduursamen2030@bergen.nl of door bijvoorbeeld een collage van de foto’s in de brievenbus van het Energiehuis (Keulerstraat 1, 5854 BV Bergen) te doen. Het is belangrijk dat je bij deelname jouw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer/e-mailadres én naam van de basisschool vermeldt. Alle inzenders krijgen een leuke verrassing en bovendien maken ze kans op een paar super leuke prijzen!

De jury

Een vakkundige jury kiest uit alle inzendingen de winnaars. De uitslag maken we uiterlijk 4 juni bekend via onze website en social media kanalen. De winnaars ontvangen ook een persoonlijk bericht. 

De jury bestaat uit:

- Geert van Oijen, Voorzitter van de energiecoöperatie Zonnestraal (Afferden)
- Henny Willemsen, Voorzitter van de energiecoöperatie Limburg (Well)
- Joop Schaap, Specialist riolering en water bij de gemeente Bergen (L)
- Gonda Grutters, Programmaleider VerduurSAMEN2030