Basisschoolkinderen uit Bergen maken binnenkort kennis met ‘De BeestenBende’. Dit is een speciale club voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die helpt met het schoonhouden van de eigen buurt door zwerfafval op te ruimen. Omdat een BeestenBender ook allerlei spannende (dieren)avonturen meemaakt, is de Bende al jaren in heel Nederland een regelrechte hit.

Het BeestenBende project

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ zijn we deze maand gestart met het leefbaarheidsproject De BeestenBende. Binnenkort horen de kinderen op de basisschool hoe ze gratis lid kunnen worden. Doen ze mee met De BeestenBende, dan krijgen de kinderen een speciale outfit  in opvallende kleuren, compleet met hesje, knijper en stoere cap. Ze trekken er dan ongeveer een keer per maand in groepjes op uit om te helpen zorgen voor een schone buurt waarin het prettig wonen is voor dieren en mensen. De opruimrondjes zijn voor de kinderen vaak een avontuur door wat ze onderweg tegenkomen en leren. Daarnaast maken de BeestenBende-leden nog veel meer mee. Naast de maandelijkse opruimrondjes kunnen de kinderen namelijk ook deelnemen aan diverse BeestenBende evenementen in Bergen zelf én aan de jaarlijkse nationale Grote BeestenBende Maand bij Burgers’ Zoo. 

VerduurSAMEN2030

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente Bergen. Zo heeft de gemeente Bergen de ambitie om energieonafhankelijk te zijn in 2030. Door middel van het programma VerduurSAMEN2030 wil de gemeente dit doel bereiken. Duurzaamheid is een breed begrip. Ook het schoonhouden van onze leefomgeving valt daaronder en is erg belangrijk voor zowel onze eigen gezondheid als die van de natuur. Via BeestenBende willen we kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met duurzaamheid.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over De BeestenBende of om lid te worden naar www.mijnbeestenbende.nl(externe link)