De zomer is de perfecte tijd om je woning klaar te maken voor de komende winter. Om er in de winter toch warm bij te zitten, is isolatie erg belangrijk. VerduurSAMEN2030 gaat daarom de inwoners van gemeente Bergen helpen bij het isoleren van de woningen. Dit doen we met drie verschillende acties. Hieronder lees je meer over alle drie de acties. Klik op de buttons als je meer informatie wil over deze acties.

Extra bijdrage: kosteloos isoleren voor inwoners met een hoge energierekening

Het isoleren van je woning brengt vaak een hoop kosten met zich mee. VerduurSAMEN2030 wil de inwoners voor wie deze kosten moeilijk te maken zijn, helpen om hun woning te isoleren. Daarom stelt de gemeente per woning maximaal €5000,- beschikbaar voor isolatiemaatregelen. Deze regeling is voor inwoners met een maximaal inkomen dat lager is dan 130% van het sociaal minimum inkomen. Klik op de button voor meer informatie over deze regeling en als je wilt weten of je in aanmerking komt. Deze actie is momenteel verlopen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van VerduurSAMEN2030 om op de hoogte te blijven van alle lopende acties.

Extra bijdrage

Collectieve inkoopactie

Met de collectieve inkoopactie koopt een grote groep huiseigenaren gezamenlijk energiebesparende maatregelen in. Door met een grote groep deze maatregelen in te kopen zijn de voorwaarden gunstig en de prijzen voordelig. Tijdens de inkoopactie van VerduurSAMEN2030 kun je kiezen voor het gezamenlijk inkopen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolerend glas. Klik op de button voor meer informatie over de collectieve inkoopactie. Deze actie is momenteel verlopen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van VerduurSAMEN2030 om op de hoogte te blijven van alle lopende acties.

Collectieve inkoopactie

Doe-het-zelf Impuls

Als je je woning wilt isoleren, maar je voert de maatregelen zelf uit, dan kom je niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Daarom heeft verduurSAMEN2030 de Doe-het-zelf regeling in het leven geroepen. Met de doe-het-zelf subsidie kunnen klussers die zelf hun isolatiemaatregelen thuis aanbrengen (een gedeelte van) de gemaakte kosten terugkrijgen. Klik op de button voor meer informatie over de Doe-het-zelf regeling.

Doe-het-zelf impuls