De zomer is de perfecte tijd om je woning klaar te maken voor de komende winter. Om er in de winter toch warm bij te zitten, is isolatie erg belangrijk. Door te isoleren verbeter je niet alleen het comfort in de woning, maar je verlaagt ook nog eens je energierekening. Daarom willen we de inwoners van de gemeente Bergen graag helpen bij het isoleren. Dit doen we door middel van drie verschillende acties. Deze acties staan hieronder kort beschreven.

1. Zonder kosten je woning isoleren met een bijdrage van maximaal € 5.000,- vanuit de gemeente voor inwoners die hiervoor in aanmerking komen.

De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat een goede isolatie van de woning nog belangrijker is geworden. Maar het isoleren van de woning is ook een investering die niet iedereen even makkelijk kan betalen. Daarom heeft VerduurSAMEN2030 een regeling opgezet en wordt er voor de inwoners die ervoor in aanmerking komen, per woning maximaal € 5000,- beschikbaar gesteld voor het isoleren van de woning. Deze bijdrage is bestemd voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of isolerend glas.

2. Collectieve inkoopactie: door isolatiemaatregelen gezamenlijk in te kopen, isoleer je je woning voor de scherpste prijs.

Door met een grote groep isolatiemaatregelen in te kopen krijg je een betrouwbaar aanbod van isolatiemaatregelen voor een voordelige prijs. Tijdens de inkoopactie kun je kiezen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, en/of isolerend glas. Ook is het mogelijk ISDE-subsidie te ontvangen voor de isolatiemaatregelen. Bij de aankoop van twee isolatiemaatregelen loopt de subsidie op tot maximaal 30%. Bij één isolatiemaatregel krijg je maximaal 15% subsidie. Naast de ISDE-subsidie ontvang je ook nog eens een extra bijdrage van €125,- als je meedoet aan een collectieve inkoopactie.

3. Doe-het-zelf Impuls: Extra bijdrage voor de handige klussers die zelf isolatiemateriaal aanbrengen.

Als je je woning wilt isoleren, maar je voert de maatregelen zelf uit, dan kom je niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Daarom heeft de gemeente Bergen de Doe-het-zelf Impuls in het leven geroepen. Met deze regeling krijg je een gedeelte van de gemaakte kosten terug als je de gevel-, dak-, vloer-, bodem- en/of zolder/vlieringvloerisolatie zelf aanbrengt. Voor elke isolatiemaatregel is een bepaald subsidiebedrag per m2. Deze subsidiebedragen zijn gelijk aan die van de ISDE-subsidie. Het bedrag wat je terugkrijgt ontvang je nadat je de werkzaamheden hebt uitgevoerd. 

Wil je meer weten over deze acties en hoe je mee kan doen? Kijk dan op de actiepagina.