De VerduurSAMEN2030-impuls liep tot 1 april en is nu verlengd tot en met 31 december 2021. Ook is de subsidieregeling uitgebreid en de subsidiepot aangevuld. De VerduurSAMEN2030-impuls blijft beschikbaar voor; (1) het oprichten van lokale energiecoöperaties, (2) het opzetten van projecten om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid én (3) het treffen van isolatiemaatregelen in particuliere koopwoningen.

Waarmee is de regeling uitgebreid? 

In de aangepaste VerduurSAMEN2030-impuls is de derde categorie uitgebreid en is er een vierde categorie toegevoegd. 
Binnen de derde categorie kon je eerst alleen subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen wanneer deze niet in aanmerking kwamen voor de landelijke subsidieregeling. In de nieuwe versie kan een aanvulling worden aangevraagd op de verkregen ISDE van de Rijksoverheid.

De toegevoegde vierde categorie heeft betrekking op het aanschaffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen in particuliere koopwoningen. Denk hierbij aan tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie of een slimme thermostaat. Wanneer je dit soort eenvoudige maatregelen neemt, kun je via de VerduurSAMEN2030-impuls subsidie hiervoor aanvragen. 

Klik hier voor meer informatie over de VerduurSAMEN2030-impuls en de voorwaarden.