Vrijdag 4 november vond het duurzaamheidscafé in MFC de Buun in Well plaats. Inwoners uit gemeente Bergen waren uitgenodigd voor informatiesessies over het verduurzamen van de woning. De middag bestond uit drie verschillende informatiesessies. Deze sessies werden gegeven door onafhankelijk energieadviseur Laurette Bulkens.

Bij de eerste sessie werd gekeken hoe de energierekening in elkaar zit en hoe hier verder op te besparen valt. De aanwezigen, die veelal hun eigen energierekening mee hadden genomen, kregen inzicht in hun eigen energierekening.

Ook werd er gekeken naar de meest ideale situatie om van het gas af te gaan en hoe je dit in een bestaande woning stap voor stap kunt aanpakken. Tijdens deze sessie kwamen interessante gesprekken aan bod tussen de aanwezigen over o.a. warmtepompen en isoleren.

Als laatste kwamen de zonnepanelen aan bod. Waar let je op bij de aanschaf van zonnepanelen? De antwoorden op deze vraag werden tijdens deze sessie behandeld. Er werd onder andere gesproken over de verschillende soorten, over dakhelling, over gebruik van zonnestroom en nog veel meer.

Aan het einde van deze middag was er nog ruimte om vragen te stellen aan één van onze onafhankelijke energieadviseurs, ervaringsdeskundigen en medewerkers van het Energiehuis. Op deze interactieve middag zijn we met elkaar in gesprek gegaan, hebben we ideeën en ervaringen uitgewisseld en vooral inzicht opgedaan. Bedankt aan iedereen die er was!

Mocht je er niet bij kunnen zijn dan zijn de presentaties die zijn gegeven onder aan het artikel nog terug te kijken. Heb je wel naar aanleiding van het duurzaamheidscafé of de presentaties nog vragen over het verduurzamen van je woning? Maak een afspraak en kom langs in het Energiehuis voor advies van een van onze onafhankelijke energieadviseurs. Of neem contact met ons op via: verduursamen2030@bergen.nl of via: (0485) 34 83 83.