Bent u ondernemer en wilt u investeren in energiezuinige technieken of duurzame energie? Hier zijn verschillende fiscale regelingen voor beschikbaar, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Geld besparen

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Meer informatie over de EIA vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een milieu-investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af. Door af te schrijven in het jaar waarin u dat het beste uitkomt, vermindert u de fiscale winst. Meer informatie over de Vamil vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Meer informatie over de MIA vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).