Ben jij ondernemer en wil je investeren in energiezuinige technieken of duurzame energie? Hier zijn verschillende fiscale regelingen voor beschikbaar, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Geld besparen

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met EIA kun je 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop jouw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Meer informatie over de EIA vind je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een milieu-investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam je afschrijft, bepaal je dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijf je wel regulier af. Door af te schrijven in het jaar waarin jou dat het beste uitkomt, verminder je de fiscale winst. Meer informatie over de Vamil vind je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Dankzij de MIA kun je profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Meer informatie over de MIA vind je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).