Met de VerduurSAMEN2030-impuls krijg jij een financiële prikkel om lekker aan de slag te gaan met verduurzamen. Wij kunnen deze eigen subsidieregeling aanbieden door een bijdrage van het Rijk. Je kunt met deze impulsregeling subsidie aanvragen voor vier verschillende zaken:

1. Het oprichten van lokale energiecoöperaties
2. Projecten gericht op bewustwording van inwoners
3. isolatiemaatregelen in particuliere koopwoningen
4. Eenvoudige energiebesparende maatregelen

Veel inwoners hebben al gebruik gemaakt van de VerduurSAMEN2030-Impuls. Lees hieronder de verhalen van enkelen inwoners. Voor meer informatie over de VerduurSAMEN2030-impuls klik hier.

“De procedure verliep erg soepel"

Judith Sliedregt, directeur Educatief Cluster Vitusschool - Catharinaschool, vroeg namens beide scholen subsidie aan via de VerduurSAMEN2030-impuls voor de aanschaf van twee duurzame speeltoestellen. Hoewel het speeltoestel van basisschool Sint Vitus in Well door vandalisme is vernield, maken de kinderen in Wellerlooi volop gebruik van het speeltoestel.

“Nieuwe speeltoestellen zijn erg duur. Toen ik werd gewezen op de subsidieregeling ben ik meteen gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Na contact te hebben opgenomen met het team van VerduurSAMEN2030, diende ik een aanvraag in. De procedure verliep erg soepel. Het is leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen aan het speeltoestel beleven.” 

De speeltoestellen zijn gericht op bewustwording, samenspel en lichamelijke beweging. Door samen te werken wekken de kinderen energie op. Wanneer ze voldoende energie opwekken, kunnen ze een nieuw spel spelen.

“De subsidie die je ontvangt is behoorlijk” 

Saskia Mulder is een inwoner die actief bezig is met het verduurzamen van haar woning. Zo vroeg ze de energiebespaartas aan, isoleerde ze haar dak en vloer, verving ze alle lampen door ledlampen en gaat ze radiatorfolie aanbrengen achter de radiatoren. 

“Ik verduurzaam mijn woning om een paar redenen: het is beter voor het milieu en onze toekomst, het zorgt voor meer comfort in de woning en het is ook nog eens goed voor de portemonnee.”

Enige tijd geleden kwam Saskia een bericht tegen op Facebook over de VerduurSAMEN2030- impuls. Ze besloot subsidie aan te vragen voor zowel het isoleren van de vloer als voor het aanschaffen van ledlampen en radiatorfolie.

“Het is fijn dat deze mogelijkheid wordt aangeboden. Ik heb het aan verschillende mensen in mijn omgeving verteld en adviseer dan ook zeker aan anderen om deze optie te bekijken en subsidie aan te vragen. De subsidie die je ontvangt is behoorlijk.”

Woningscans

Ben jij benieuwd hoe goed jouw woning geïsoleerd is of welke duurzaamheidsmaatregelen je nog kan nemen in jouw woning? Laat een woningscan uitvoeren door een van onze onafhankelijke energieadviseurs! Er zijn al tientallen woningscans uitgevoerd. Lees hieronder het verhaal van Marcel Poeschmann.

"ik kreeg een eerlijk en objectief advies"

 Drie jaar geleden kochten Marcel Poeschmann en Anne een karakteristiek huis dat stamt uit het begin van de 19e eeuw. Het huis kende verbeterpunten op het gebied van verduurzaming. Marcel besloot om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de woning. Hij begon met het vervangen van de verlichting en het glas. Ook bracht hij nieuwe tochtstrips aan. 

“Het verduurzamen van je woning is beter voor de wereld, je gezondheid en het rendeert natuurlijk.” 

Marcel wilde meer, voor zijn gevoel had hij de wat makkelijkere dingen al gedaan. Hij dacht na over het isoleren van de spouwmuur en vroeg verschillende specialisten om advies. Deze adviezen spraken elkaar tegen. Hij besloot om op zoek te gaan naar onafhankelijk advies en kwam uit bij de woningscan van VerduurSAMEN2030. 

“De energieadviseur geeft een bouwkundig en objectief advies dat past bij jouw wensen. Ze vertelt een eerlijk verhaal en is niet uit op de maximale verduurzaming. Is iets niet rendabel, dan vertelt ze dat ook. Het mooie is dat je door de woningscan een onafhankelijk advies krijgt dat gewoon gratis is.”