Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. Dit is een bedrag van € 800,- per huishouden, als tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen kunnen zij hun energierekening (bijna) niet betalen. De overheid stelt een eenmalige energietoeslag beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen.

Bijstand

Heb je een bijstandsuitkering? Dan hoef je niets te doen. Je krijgt het bedrag van € 800,- vanzelf op Jouw rekening gestort.

Aanvragen

Heb je een laag inkomen, maar geen uitkering van de gemeente? Misschien kom je dan toch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Kijk op www.bergen.nl/energietoeslag(externe link) of je voldoet aan de voorwaarden. Zo ja, dan kun je op die pagina meteen het aanvraagformulier downloaden. Ook vind je hier meer informatie over de bewijsstukken die je aan jouw aanvraag moet toevoegen.

Andere regelingen

Naast de landelijke energietoeslag heeft Gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op deze pagina(externe link) of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of 14 0485.

VoorzieningenWijzer

Heb je recht op de eenmalige energietoeslag? Of kom je in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kun je besparen op jouw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen je graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.  (externe link)

Meer informatie

Meer informatie over de gelden die de overheid ter beschikking heeft gesteld voor de bestrijding van energiearmoede en wat dit specifiek voor de gemeente Bergen betekent lees je hier.