Vandaag zetten mensen over de hele wereld een uur lang hun lichten uit om zo aandacht te vragen voor het klimaat. Earth Hour begon oorspronkelijk in 2007 in Sydney en is bedacht door het WWF in samenwerking met andere partners. Tegenwoordig is het een van de grootste acties om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. Earth Hour vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van maart.

Dit jaar is het extra belangrijk om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. Tijdens de Global Conference in september dit jaar nemen wereldleiders belangrijke beslissingen over de klimaatagenda voor de komende jaren. Deze beslissingen hebben direct invloed op het klimaat, de natuur en de gezondheid van mens en dier.

Samen zijn we als inwoners van gemeente Bergen druk bezig met het energiezuiniger en duurzamer maken van onze gemeente. Zo zijn er een hoop mooie initiatieven van inwoners, verenigingen en ondernemers. Om nog eens extra aandacht te vragen voor dit onderwerp zetten wij met het team VerduurSAMEN2030 onze lichten uit tijdens Earth Hour. Doe jij ook mee?

Wil je graag meer weten over Earth Hour? Klik hier voor meer informatie.