De afgelopen maanden maakten veel inwoners gebruik van de voucheractie genaamd Groene Bon. Inwoners uit onze gemeente konden een voucher ter waarde van 90 euro aanvragen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit deden ze massaal: 760 huurders en 740 woningeigenaren grepen de kans aan om hun woning te verduurzamen.

Samen aan de slag

In de gemeente Bergen zijn we hard aan de slag om in 2030 energieonafhankelijk te zijn. Veel inwoners, ondernemers en verenigingen dragen hier hun steentje aan bij. De voucheractie, die mogelijk is gemaakt door een bijdrage vanuit het Rijk, is hier een mooi voorbeeld van. Vele inwoners hebben de voucheractie gebruikt en daarmee een bijdrage geleverd aan de gezamenlijke doelstelling.

Gestart met de huurders

Huurders kregen als eerste de kans om een voucher aan te vragen. Dit omdat de regeling van het Rijk een belangrijke focus op huurders heeft. Ze werden door het programma VerduurSAMEN2030 benaderd in samenwerking met Destion. Als resultaat van deze samenwerking en door veel aandacht in communicatie gaven maar liefst 760 van de huurders gehoor aan de oproep. Ze schaften met de voucher energiebesparende producten aan bij lokale ondernemers. Denk hierbij aan ledlampen en energiebesparende douchekoppen.

Veel enthousiasme bij woningeigenaren

Vervolgens was het de beurt aan de woningeigenaren. Na anderhalve week waren de beschikbare 740 bonnen vergeven. Woningeigenaren kunnen met een voucher producten aanschaffen om de verwarming(sinstallatie) in hun woning te optimaliseren. Denk hierbij aan een slimme thermostaat of thermostaatknoppen. De verwachting is dat er binnenkort nog een aantal vouchers beschikbaar komen voor woningeigenaren.